Knjiga in CD plošča
Čudovita si, Slovenija!

Na našem planetu je mnogo čudes, eno od njih je zagotovo Slovenija. Dragulj na sončni strani Alp, očarljiva lepotica, tako skrivnostna in lepa. S podobnimi presežki opisuje Slovenijo sleherni obiskovalec naše dežele. Čisto in urejeno okolje, zeleni travniki, pašniki, polja, gozdovi, moreje, jezera, slapovi, planine, kozolci, vinogradi, zidanice ter številne druge naravne in kulturne znamenitosti zaznamujejo ta biser sredi Evrope. Tu se veličastno stikajo številne kulture in jeziki ter mešajo zgodovinski vplivi z vseh vetrov. Res je, da so zanimivosti tudi drugje po svetu, vendar pa ima Slovenija na majhnem koščku zemlje toliko neprecenljivih lepot, da nehote pomislimo: "Res si čudovita, Slovenija!"

Dragi prijatelj!
Za trenutek odloži vsakdanje skrbi. Udobno se namesti v naslonjač, globoko vdihni in prisluhni zgoščenki (CD) s slovensko ljudsko glasbo. Potem si počasi ogleduj sliko za sliko in uživaj v vsakem detajlu posebej. Naj te kar najbolj prevzame čarobno potovanje po lepotah Slovenije, saj je knjiga narejena z veliko ljubezni, kar boš zagotovo kmalu tudi sam začutil.

Seveda v eni sami knjigi ni mogoče zajeti vseh edinstvenih darov naše domovine, zato tudi sam vzemi pot pod noge in počasi dodajaj kamenčke v neprecenljivem mozaiku lepote ter neizmerno uživaj v malih radostih, ki ti jih ponuja življenje.

Leto izida: 2015
Citre: Dejan Praprotnik
Vokal: Mojca Dolenc
Posnel: Dejan Praprotnik, Studio Mars
Obdelava zvoka: Studio Mars
Oblikovanje: Tanja V. Pogačnik
Foto: Borut Brulc, Igor Gratzer, Luka Brulc, Mitja Bostner, Peter Mokranjac, Rafael Marn, Vaclav Volrab, Arboretum Volčji Potok, Kobariški muzej, Mozirski gaj, Istockphoto, Shutterstock
Besedilo in zasnova: Borut Brulc
Prevod: Erica Debeljak, Sanja Žiber Hillebrecht, Daniele Furlan, Tereza Kores, Živa Čebulj, Jana Vejnovič
Tisk: Tiskarna Radovljica
Izdajatelj: Dejan Praprotnik


Za prvi vtis so tu na voljo pol minutni izseki vseh pesmi iz CD plošče:

1. Kje so tiste stezice

2. Ob bistrem potoku je mlin

3. Po jezeru bliz' Triglava

4. Sijaj, sijaj, sončece

5. Jaz pa pojdem na Gorenjsko

6. Dekle je po vodo šlo

7. Zabučale gore

8. Sinoči sem na vasi bil

9. Če študent na rajžo gre

10. Nocoj pa, oh nocoj

11. Pri farni cerkvici

12. Oj Triglav moj dom